2017 LC 500

Više slika

Više slika

Lexus je predstavio novi LC 500, koji uvodi kompaniju u novo, dinamično, doba...

 

Akio Toyoda je odlučio da Lexus postane prepoznatljiviji brend, pa su od LF LC koncepta napravili proizvodni automobil, koji je jedan od najlepših koje smo imali prilike da vidimo od njih. 

Lexus tvrdi da je novi LC500 do sada najtvrđi automobil koji su morali da razviju i naprave, što znači da je u tom domenu iznda karbonske šasije koju koristi LFA. ovo je omogućeno korišćenjem čelika visoke čvrtsoće na platformi zajedno sa posebnim legurama. 

Jedno od glavnih novosti je vešanje. Lexus je instalirao nove delove suspenzije, koji optimizuju geometriju celog sistema i povećavaju kontrolu nad točkovima, kao i preciznije okretanje volana. 

Lexus opisuje LC500 kao "luksuzni sportski kupe koji dolazi sa oštrim refleksima, neverovatnim upravljanjem i stabilnošću", što vam daje ideju o tome šta žele da postignu. 

Pokreće ga 5.0 V8 motor sa 467ks, koji nam je poznat iz GS F modela i RC F. Povezan je na novo razvijeni desetostepeni Aisin automatski prenos koji navodno daje brzinu menjanja stepena prenosa kao konkurenti sa duplim kvačilom. Novi prenos je sam po sebi manji i lakši od nekih osmostepenih prenosa koji su trenutno na tržištu, dok novi elektronski sistem predviđa poteze vozača, tako što prati ubrzanje, kočenje i G sile tokom vožnej. 

Ubrzanje od 0 do 100km/h bi trebalo da bude manje od 4,5 sekundi. 

"LC 500 je bitan proizvod za Lexus  i za mene lično" rekao je Akio Toyoda, glavni brend direktor Lexusa. "Pre nekoliko godina smo odlučili da budućnost brenda stoji na modelima koji će imati više strasti i biti lako prepoznatljivi na luskuznom tržištu. Ovo je prvi korak". 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group