2017 Ford Fusion Sport sa 325 konjskih snaga

Više slika

Više slika

Veliki broj konjskih snaga i jačina motora od sada više nisu rezervisani samo za vrhunske trkačke modele, jer u konkurenciju ulazi Ford Fusion sa 325 konjskih snaga.

Odlike kojima su se mogli pohvaliti samo premijum sportski modeli, poput izuzetne snage i vrtoglavog broja konjskih snaga, više nisu rezervisane samo za odabrane. Na određeni način, sada je u konkurenciji sportskih modela i do sada prilično konzervativni model Ford Fusion, koji dobija potpuno novi motor od 325 konjskih snaga. Novi motor koji pokreće Fusion, je za sada namenjen tržištu Severne Amerike, dok se očekuje slična verzija za evropsko tržište i model Mondeo.

Ford je iz V6 motora sa dvostrukim turbo punjačem od 2.7 litara dobio 325 konjske snage, što je čak za 50 konjskih snaga više nego u novom modelu BMW-a 340i. Razlika još više dolazi do izražaja kada se Fusion uporedi sa prirodnim konkurentima poput Hyundai Sonate. Za razliku od konkurencije, Ford je upario šestostepeni automatski menjač sa standardnim pogonom na svim točkovima, što predstavlja sjajno rešenje da se ukroti sva snaga koju poseduje i prenese na put. Zvaničnih podataka iz Forda još uvek nema kada su u pitanju tačne performanse Fusion Sporta, ali bilo koji rezultat ispod 5 sekundi do 100 kilometara na čas bi predstavljao pravo iznenađenje.

Snaga nije jedino što izdvaja Ford Fusion u ovom trenutku, već i izuzetno povoljna cena. Ako se poredi sa BMW 340i, iako su različita klasa i potpuno različitih namena, BMW u standarnoj verziji sa 180 konjskih snaga je veoma skuplji od Fusiona. Uz svu moguću dodatnu opremu i motorom od 325 konjskih snaga, Fusion dolazi do cene BMW-a 340i.

U poređenju sa prethodnim modelom Ford Fusion iz 2012 godine, nova verzija je, na opšte iznenađenje, niži potrošač goriva, iako je razlika u snazi neverovatna. Stari model je imao tek 263 konjske snage, u poređenju sa 325 na novom Fusionu. Ford Fusion Sport model 2017 se očekuje u prodaji na tržištu Severne Amerike tokom leta.

N.S.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group