2016 Kia Optima

Više slika

Više slika

Posle fotografija koje su se pojavile prošle nedelje, zajedno sa informacijama, Kia je sada objavila više detalja o svom novom modelu Optima za 2016. godinu...

 

Debi ovog modela će biti u Frankfurtu, a četvrta generacija Optime će krenuti u prodaju u četvrtom kvartalu ove godine, sa redizajniranim eksterijerom i enterijerom, novih tehnologijama i unapređenim motorima. 

Što se tiče stila nema mnogo toga da se kaže, jer evropski model izgleda skoro identično kao onaj koji je debitovao u Americi u aprili, na sajmu u Njujorku. Ima nekih promena, kao što su prednji i zadnji branici, kao i drugačija LED svetla na zadnjim svetlima.

Nova Optima je nešto duža, viša i šira od aktuelnog modela, a osnova je šira za 10mm na 2805mm. Zbog ovih promena, Kia kaže da je kabina prostranija i udobnija i da nudi više prostora za glavu, ramena i noge u odnosu na stari model. Kapacitet gepeka je povećan takođe i sada je preko 510 litara. 

Prema objavama, kabina i enterijer su najveći korak napred u odnosu na aktuelni model. Prema kompaniji, Optima nudi više kvalitetnih materijala, kao i tišu i udobniju kabinu. 

Šasije nove Optime je čak 50% jača, zbog korišćenja ultra jakog čelika, a i lakša je 8,6 kilograma. Kia kaže da su upravljanje i vožnja unapređeni zahvaljujući novoj, lakšoj šasiji i unapređenju suspenzije. 

Opcije motora u Evropi obuhvataju 1.7 dizel i 2.0 benzinac. Motor 1.7 CRDi dizel je prenet iz aktuelnog modela sa unapređenjima koja mu daju više snage i obrtnog momenta. Ova jedinica sada proizvodi 139ks i 340Nm, što je neznatno unapređenje u odnosu na aktuelni model. Ovaj motor je u ponudi i sa novim sedmostepenim DCT prenosom. 

Benzinac 2.0 sa 161ks je prenet bez promena, ali Kia kaže da će ponuditi nove motore u 2016. godini, a tu će biti i plug in hibrid i modeli visokih performansi. Očekuje se i Optima karavan, koji će biti inspirisan Sportspace konceptom. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group