2016 Chevrolet Camaro predstavljen

Chevrolet Camaro 2016 je predstavljen po šesti put...

 

Videli smo novi automobil na prilogu sa CNBC-a i dobili dobru ideju kako bi performanse 2016 Camaro-a mogle da budu. Sada možete da vidite kako automobil izgleda, koja je oprema, kao i šta je od obećanih performansi tu. 

Poslednji model Camaro-a je napravljen na Zeta platformi koju je napravio Holden i koja je napravljen za sedane kao što je Commodeore, Pontiac G8 i Chevy SS. 2016 Camaro se bazira na Alpha platformi sa pogonom na zadnje točkove, koja je debitovala sa Cadillac ATS modelom, koja je poređena sa BMW-om serije 3 po pitanju upravljivosti od trenutka lansiranja.

Glavni cilj ovog Camaro-a je bio da izgubi na težini, a to nije samo 100kg koje su skinuli menjanjem platforme. Izgleda laganije i sportski, manje kao sedan sa dvoje vrata, a više kao pravi perfromans kupe. 6cm je kraći od starog modela, a oko 3 cm i uži. 

Neki od vas će se razočarati što nisu daleko otišlo od izgleda koji je popularizovan u filmu iz 2007. Transformerski, što izgleda kao da je bilo odavno. Većina sa druge strane neće obratiti mnogo pažnje na to. 

Promene su ispod haube. 2.0 turbo iz ATS i CTS modela je sada bazni motor, sa 270ks. GM kaže da je potrošnja drastično poboljšana, a da je vreme od 0 do 100km/h manje od 6 sekundi. Dosta je slabiji od 2.3 turbo Mustang EcoBoost motora. 

Kupci koji žele više, će dobiti 3.6 V6 330ks, što je nešto jače od 3.6 osnovnog motora. U pitanju je novi dizajn koji će biti dostupan i u modelu 2016 Cadillac CT6. 

Tradicionalni ljubitelji američkih automobila će gledati 2016 Camaro SS model i 6.2 LT1 V8 iz Corvette. Dolazi sa 455ks povezanih na šestostepeni manuelni menjač, ili osmostepeni automatik. Camaro SS dolazi sa novim trikovima kao što je magnetic ride control i Brembo kočnice (koja su opcija na drugim modelima). 

Enterijer je zadržao retro detalje, ali dolazi sa mnogo novih modernih detalja, prema dizajnerima iz Chevroleta. Tu je novi, podesivi,osmoinčni ekran koji može da se doda uz drugi koji je na centralnom delu infotainment sistema. Kontrole klime su pojednostavljene i daleko bolje izgledaju. Tu je i elektronska parking kočnica, koja će zasmetati nekim fanovima. 

Chevy je istakao u objavi da je prvi Camaro predstavljen 12. septembra 1966. godne, lansiran kao direktan konkurent uspehu koji je Ford napravio sam Mustangom. Rivali su opstali 35 godina, dok Chevrolet nije povuka Camaro posle četvrte generacije 2002. Nikada nisu prestale glasine da će se Camaro vratiti i 2009. to se i obistinilo sa petom generacijom. 

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group