2015 Toyota Yaris

Toyota Yaris dobija novo lice za 2015. godinu...


Dramatična promena je napravljena napred za 2015 Toyotu Yaris, zajedno sa jačom strukturom tela, većim kvalitetom enterijera i većom opremom. Ove ispravke su za pohvalu, ali one, nažalost, ne daju prednost japanskom automobilu u odnosu na konkurenciju.

Enterijer se nije mnogo promenio, osim što je kvalitet materijala unapređen.  Drugim rečima, vaše oči će biti srećnije i stvari se osećaju manje jeftinijim. Ipak, Yaris je mnogo jednoličan i njegov enterijer nije mesto u kom biste želeli da se zadržavate previše. Nedostaje mu vizuelni šarm koji je karakterističan za automobile kao što su Honda Fit ili Ford Fiesta, kao i doza ozbiljnosti koju, na primer, ima Kia Rio. Ovi automobili su uradili bolji posao i potrudili se vam pomognu da zaboravite da ste kupili obično vozilo za transport. Prostor za putnike je ostao nepromenjen, kao i za prtljag.

Početni model dobija električne podizače stakala, sedišta čija se visina može podešavati i zadnja sedišta koja mogu da se obaraju. Pored toga, ima klimu, električne brave i garanciju na dve godine. Takođe, u svakom Yaris modelu je standardan Toyotin Entune touchscreen audio interfejs, koji se moze pronaći u skupljim Toyotinim modelima.

Motor i menjač su preneti iz modela za 2014. godinu, a inače imaju istu tehnologiju kao motor i menjač iz 2007. godine. Ipak, ponekad godine i nisu toliko važne, ali četiri stepena automatski menjač je daleko iza svojih rivala po pitanju performansi i efikasnosti. Većina drugih automobila ima šestostepene menjače koji im omogućavaju da imaju veće performanse i bolju efikasnost. Japanska kompanija kaže da je menjač dokazano dobar i da ovaj automobil troši sedam litara na 100 kilometara. Međutim, rivali koji su opremljeni CVT menjačem, Honda Fit i Nissan Versa, imaju manju potrošnju goriva.

Svaka Toyota Yaris ima vazdušne jastuke za kolena, sa strane i napred, i kontrolu stabilnosti. Cena za ovaj automobil je 11 400 eura, ali ukoliko odaberete automatski menjač, onda ćete morati da dodate još 400 eura. Međutim, savetujemo vam da u obzir uzmete i nekoliko drugih automobila, kao što su Ford Fiesta, Honda Fit i Kia Rio, a evo i zašto:

Ford Fiesta - automobil sa dinamičnom vožnjom, tihom i lepom kabinom.

Honda Fit - automobil koji je praktično šampion u ovom segmentu.

Kia Rio - Ukoliko želite da dobijete više za vaš novac, onda je ovo automobil za vas.

Postavlja se pitanje zašto bi onda neko izabrao Yaris model? Pa, ukoliko se uzme u obzir prostojna cena i Toyotin kvalitet, onda nema sumnje da je ovo pametan izbor. Ipak, daleko je iza rivala po pitanju prostora za putnike i prtljag, ali i po pitanju menjača.

A. D.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group