2015 Renovo Coupe

Silikonska dolina udara na električni automobil...


Ko bi pri svom zdravom razumu krenuo u automobilski biznis? Sigurno ne neko iz Silikonske doline ko je slučajno pronašao kompaniju pored garaže u kojoj je pronađen Apple, posebno kada ti ljudi znaju da Apple i GM nisu ostvarili dobar rezultat prošle godine. U svakom slučaju, to je ono što Jason Stinson i Cristopher Heiser rade kada otvaraju Renovo brend. 

Kao što je i Tesla uradio, ovi momci kreću da izgrade elektirčni automobil na već projektovano telo i šasiju. Uzeli su Cobra Deytonu i malo je proširili i povećali joj udobnost. Šasija je već dokazala da je dobra za vožnju sa unutrrašnjim sagorevanjem, kao i da može da održava težinu u odnosu na snagu, a i originalna dinamika je brilijantna. To je teorija koja bi trebala da se dokaže krajem sledeće godine, kada će se 2015 Renovo Coupe predstaviti svetskoj publici. Ovaj automobil ima tri pakovanja litijumskih baterija, jedna iza vozača i dve u prostoru motora,

Renovo je majka kada se radi o tehničkim detaljima, specijalnim dobavljačima baterije i drugim tehnologijama, čak imaju i baterije koje mogu da izdrže do 160 km i da se napune za 5 sati, ali za 2 sata kada se koristi punjač visokog napona.  Taođe, mislimo da ovaj automobil proizvodi više energije od bilo kog drugog automobila na tržištu, uključujući i Porshe 918 Spyder. 

Enterijer izgleda kao da je ručno rađen, osim menjača koji liči na onog iz Audija R8.  Pored toga, ručno izrađena merila pokazuju tačan broj obrtaja, nivo goriva i temperaturu. Kada smo kod temperature, potrebno je istaći da se ovaj automobil hladi zahvaljujući radijatoru iz Shelbija. Iako ima tehnologiju novije generacije, ovaj automobil izgleda staro i ima izgled klasičnog automobila, što je dobro. 

Cena ovog automobila će biti poznata kada ovaj automobil bude stavljen u produkciju (Renovo će da krene da isporučuje prve automobile krajem 2015. godine), ali očekujte cijenu od oko 500 000 eura.  Za taj novac ćete dobiti ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3.2 sekunde i masksimalnu brzinu od 200 km/h. Renovo proizvođač se nada da će prodati 100 primeraka u narednih nekoliko godina. Uveliko se radujemo ovom automobilu, ali i potvrđivanju njegovih performansi za koje garantuje Renovo.

 A. D.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group