2015 Nissan 370Z Nismo

 Automatski menjač koji je odlična zamena za manuelni...


Automatski menjači su mnogo napredovali u poslednjih nekoliko godina. Mi ipak preferiramo manuelne, naravno, ali brzi automatski menjači vam isto mogu pružiti skoro istu zabavu kao i manuelni. (Ne možemo da verujemo da smo upravo to napisali.)  Realnost je da mnogi proizvođači automobila moraju svoja vozila opremiti sa automatskim menjačima ako žele da ostvare veliku prodaju na tržištu. Takav je 2015 Nissam 370Z Nismo, automobil koji je opremljen sa sedam stepeni automatskim menjačem, dok je navigacioni sistem, zajedno sa ostalim tehnološkim stvarima, ostavljen kao poseban dodatak.

Razlog zbog kojeg je Nissan ugradio automatski menjač jeste taj što je japanska kompanija htela da vikend trkačima obezbedi kvalitetan automobil. Prenos je isti kao i kod 370Z modela koji nije Nismo, i ima opciju ,,drive" i manuelno menjanje brzina zahvaljujući pedalama koji se nalaze iza volana. Model za 2015. godinu je krenuo sa prodajom sredinom jula ove godine, a njegova cena iznosi 32 180 eura. 

Pre nego što krenemo dalje, potrebno je da pomenemo 2009 Nissan 370Z koji je imao brz automatski menjač, štaviše bio je brži od manuelne verzije. Kada kažemo da je brz, mislimo za standard 2009. godine, dok je za današnje uslove i konkurenciju sa duplim kvačilima spor. Takođe, menjač je je iz škole starih automatika, praveći pauzu imeđu brzina i kvareći malo vožnju, koja je sa dobrim upravljačem i odličnim prijanjanjem izvaredna.

2015 Nissan 370Z Nismo ima V6 motor zapremine 3.7l koji proizvodi 350 ks. Pored pogona koji je odličan, izgled na ovom automobilu je izvanredan. Nisana obasipaju pohvale na račun njegovog  obnovljenog izgleda koji je publika prvi put videla u maju ove godine, i sa zadovoljstvom vam kažemo da izgleda mnogo bolje uživo. Takođe, enterijer je odličan, sa crveno- crnom kožom, a ako ste od onih ljudi koji vole da troše, dostupni je i novi tehnološki paket sa navigacijom, kamerom za rikverc, Bose audio sistemom i drugim stvarima koji neće učiniti ovaj automobil bržim, ali će ga svakako učiniti ljepšim i udobnijim za vožnju.  

Iako su mnoge promene urađene, posebno kada je u pitanju menjač, dobro je znati da se Nissan 370Z  može dorađivati.

A. D.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group