2015 Jaguar F-Type V6 S

Nekoliko njih je još poželjno... 

 

Sada kada Jaguar ima šest različitih automobila, u prilici ste da odaberete onaj koji vam najviše odgovara, odnosno onaj koji je vama dovoljno lep ili zastrašujuć. Coupe modeli se izdvajaju zbog svoje estetike i praktičnosti, dok su kabrioleti mnogo zabavniji. Ipak, ovaj V6 Coupe S bi vam mogao pomoći da se odlučite. 

Cena ovog automobila je 60 000 eura, ali cena zavisi i od verzije koju odaberete. Ovaj automobil je 9 000 eura skuplji od osnovne verzije sa tvrdim krovom, ali i 16 000 eura jeftiniji od R coupe verzije koja ima 550 ks. Međutim, imajte u vidu da je 2015 Jaguar F-Type V6 S 12 000 jeftiniji od najmoćnijeg kabrioleta na svetu. Sa ovim automobilom dobijate šasiju koja je zajednička za sve Jaguarove automobile, osam stepeni automatski menjač (munelni dolazi uskoro) sa pedalama iza volana i V6 motor zapremine 3.0l koji proizvodi 380 ks. Ukoliko se odlučite za kabriolet verziju, i potrošite 9 000 eura više, dobićete 40 ks više, veće kočnice, LSD, kontrolu poletanja i ono što Jaguar zove ,,Active Sport Ehaust".

Ovaj automobil ubrzava od 0 do 100 km/h za 4.3 sekunde (Porshe Cayman S je za 0.2 sekunde brži) i prelazi četvrt milje za 12.9 sekundi (Porshe Cayman je brži za 0.3 sekunde). Pored toga, potrebno je istaći da Caymanova bolja raspodela težina mu daje prednost kada je u pitanju kočenje i hvatanje krivina. Sve ove činjenice se itekako odražavaju na vožnju. Hidraulični volan je brz, ali je ponekad teško dobiti povratne informacije od njega. Takođe, kočnice su veoma dobre, i pedala je veoma tvrda.

Naša glavna zamenka je zamerka je spojler koji se diže pri brzini od 113 km/h. S obzirom na to da je potrebno održati stabilnost pri velikim brzinama, ne postoji dugme koje bi onemogućilo podizanje spojlera. Takođe, zbog spojlera ne vidite najbolje pozadi, odnosno ne vidite koja opasnost vreba otpozadi. Međutim, ovo je moguće rešiti skidanjem zadnje maske i popunjavanjem rupa, pa budući kupci neće imati previše problema sa ovog greškom u dizajnu. 2015 Jaguar F-Type V6 S troši 12 litara u gradu i 8 litara na autoputu.

A. D. 

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group