2015 GMC Yukon XL Denali

Ogroman, ali ponosan...


General Motors je napravio lukav potez i rastavio blizance GMC i Chevrolet u različite segmente tržišta, makar u glavama potrošača. U grupu velikih terenaca, stvoren je nevidljivi zid između Chevroleta Tahoe,  Suburman i GMC Yukona i Yukona XL. Takođe, Denali verzija GMC modela će koštati 16000 dolara više, ali za taj novac dobijate maksimalnu udobodnost i veliki luksuz. Za sada je Denali verzija najprodavanija od strane GMC-a.

GMC Yukon XL Denali dolazi sa standardnim 6.2l motorom, pogonom na sva četiri točka, intertejment sistemom koji se nalazi pozadi, šiberom i sa dosta drugih stvari sa kojima možete da se igrate.  Tamna boja ovom automobilu ne pomaže da izgleda manje. Pričamo o vozilu od tri tona koji ima međuosovinski razmak od tri metra, i kojem je potraban veliki prostor za parkiranje. Dugačka zadnja vrata olakšavaju ulaz putnicima u drugom i trećem redu sedišta, ali ima i oslonac pomoću kojeg se lakše ulazi u automobil.

Performanse su veoma dobre za ovako veliki automobil. Ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 6.5 sekundi, dok četvrtinu milje prelazi za 15.1 sekundu. Što više vremena provedete za volanom ovog autobila, sve ćete manje imati osećaj da vozite veliki automobil.  V8 motor je tih, iako ima samo četiri cilindra i magnetni amortizeri koji mogu da se podešavaju obezbeđuju udobnu vožnju.Naravno, volite sportske automobile i male automobile, ali kada je u pitanju putovanje sa porodicom ili prijateljima, onda je ovaj automobil odličan za takve prilike.  Potrošnja ovog automobila iznosi oko 11 litara u lokalu i 16 litara na autoputu, što je prilično dobar rezultat za ovako veliko vozilo.

Savetovali bi vas da uzmete standardni XL model sa točkovima od 18 cola i da kupite sve moguće dodatke koji idu uz njega. Ali, i pored toga što je 6.2l V8 motor kritikovan, nema sumnje da će GMC Yukon XL Denali biti najomiljeni kod kupaca. Nemojte da se zbunite, jer ovo nije mali ,,kombi", već terenac koji je veoma bezbedan. Raduje nas to što su Amerikanci konačno shvatili da treba da rade na enterijeru svojih automobila, a ovaj je pravi dokaz za to. Brušeni metal, pravi aluminijum i prelepa koža je nešto što ćete pronaći u ovom automobilu, koji opravdava svoju cenu od 75000 dolara. 

A. D. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group