2015 Dodge Dart

Za svoju cenu, Dodge Dart nudi veliki prostor i luksuz unutar kabine...


Šta je novo za 2015. godinu? Pa, ekran na dodir sada podržava Android telefone, a to znači da će korisnici moći da koriste Bluetooth konekciju i slušaju muziku sa svojih telefona. CD player više nije standardan, već se naručuje posebno. Sa velikim prostorom unutar kabine, 2015 Dodge Dart ostavlja jak prvi utisak. Međutim, Dart model na nekim poljima zaostaje u odnosu na rivale. Ipak, da li je ovo automobil za vas zavisi od toga koji su vaši prioriteti.

U većini slučajeva, Dart je odličan automobil. Međutim, ovaj automobil je toliko lep da će se glave okretati za njim, i ima atraktivnu kabinu. ,,Uconnect" infojtement sistem je zabavan i napredniji u odnosu na one iz automobila u ovoj klasi kada je u pitanju dizajn i funkcionalnost.  Međutim, a to smo pomenuli u ranijem delu teksta, ovaj automobil zaostaje na nekim poljima u odnosu na svoje rivale. Osnovni 1.4l motor je spor, neupadljiv i sasvim običan. Sa ovim motorom ćete dobiti pristojnu potrošnju goriva, ali automatski menjač kvari svu zabavu kada je u pitanju vožnja. Ipak, četvorocilindrični 2.4l motor koji proizvodi 184 ks obezbeđuje pristojno ubrzavanje, ali zato troši više goriva. Druga mana je udobnost prednjih sedišta, koji neće odgovarati većini putnika.

Kada se sve ovo uzme u obzir, potrebno je ozbiljno razmisliti o automobilima koji predstavljaju konkurenciju 2015 Dodge Dartu. 2015 Mazda 3 je impresivna, sa dobrom potrošnjom i neverovatnim enterijerom. 2015 Ford Focus i Honda Civic zaslužuju da se uzmu u obzir, pošto oba automobila imaju kvalitetan enterijer. Kao i Dart, 2015 Kia Darte ima prelep izgled i koristan infojtement sistem, ali je zato ne karakterišu mane koje pronalazimo kod Darta. Takođe, Focus, Civic i Forte su modeli koji su bolji od Darta kada su u pitanju performanse i potrošnja goriva.

2015 Dodge Dart dolazi sa nekoliko izbora kada su u pitanju motori. Možete da odaberete četvorocilindri 2.0l motor koji proizvodi 160 ks i 200 Nm obrtni momenat. Šestostepeni manuelni menjač je standardan kada je u pitanju ovaj motor, dok se šestostepeni automatski menjač naručuje posebno. Pored njega, tu je 1.4l koji proizvodi isto broj konjskih snaga, ali i veći obrtni momenat (249 Nm). Šestostepeni automatski menjač je standardan, a šestostepeni manuelni menjač se naručuje posebno.  Na kraju, tu je i četvorocilindri 2.4l motor koji proizvodi 184 ks i 231 Nm obrtnog momenta. Kao što je to slučaj i sa 1.4l motorom, šestostepeni automatski menjač je standardan, a šestostepeni manuelni menjač se naručuje posebno.

Nijedan od ova tri motora nije poseban. 2.0l motor nema dovoljno snage da vuče veliko telo. Sa manuelnim menjačem, ubrzanje je pristojno, dok je sa automatskim, možemo slobodno reći, nikakvo. 1.4l ne troši mnogo goriva, međutim, mnogo je bučan kada ga baš pritisnete. Najbolji izbor je 2.4l motor, jer je pored velike potrošnje najbolji za svakodnevnu vožnju.

A. D. 

      

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group