2015 Chrysler 200S

Važna stvar iz Detroita...

 

Svaki kupac sa oštrim okom će zapaziti specifikacije na novom Chrysleru 200, tj. videće da je ova limuzina opremljena sa V6 motorom koji proizvodi 296 ks i pogonom na sva četiri točka.  Ovako opremljen, ovaj Chrysler 200S spada u grupu automobila koji su prošle godine ostvarili prosečnu prodaju na tržištu. Takođe, dolazi sa poznatom karoserijom iz Detroita sa kojom može da se hvali na Super Bowlu.  

Nema sumnje da je Chrysleru bio potreban 200S model. Sa 2.4l motorom i devet stepeni automatskim menjačem, ovaj automobil je veoma sličan modelima kao što su Chevrolet Malibu,  Ford Fusion,  Honda Accord i Toyota Camry. Činjenica je da je 200S model dizajniran da  privuče veliki broj kupaca kada je u pitanju ova grupa automobila, ali isto tako je potrebno malo uzbuđenja kada su oni u pitanju. Naravno Mazda 6 i Accord Sport su izuzeci. 

Na papiru, Chrysler 200S obećava da će proizvesti neverovatni zvuk sa svojim V6 motorom, što ga odvaja od limuzina koje imaju četvorocilindrični motor. Takođe, pogon na sva četiri točka ne mogu da ponude svi,  i dosta je sličan Audiju S4.  Ovaj Chrysler izgleda veoma otmeno, ali ako hoćete da ga napravite još agresivnijim možete da platite dodatnih 500e za ofarbane točkove od 19 cola koji će ga napraviti takvog. 

Ovaj oblik mnogo podseća na Dodge Dart. Ipak, 5 cm više međuosovinskog razmaka i 20 cm duže telo utiču na vožnju, dok su dizajneri uradili sjajan posao kada je u pitanju gepek i prostor unutar kabine. Na putu, 200S nije isti kao S4, ali sa cenom od 24 000 eura bilo bi nepravedno očekivati to od njega. O ovom automobilu treba razmišljati kao elegantnom Subaru Legasiem 3.6R. Ali, Subaru nudi CVT menjač, pa možemo pohvaliti Chrysler po tom pitanju. 

2015 Chrysler 200S ubrzava od 0 do 100 km/h za tačno šest sekundi, što je brže od VW Pasata 3.6 i Nissana V6 Altima. Međutim, težina od 1.7 tona itekako se oseti, a takva težina je preteška za ovaj automobil, ali ni Audi A4 nije ništa bolji. Ipak, Audi ima quattro sistem koji radi u njegovu korist, dok je Chryslerov sistem manje aktivan. 

Chrysler će morati još da radi kako bi nas ubedio da je 200S sportski automobil. Zašto je ovaj automobil važan za Detroit? Predstavlja dobru osnovu za buduće automobile koji će da se još unapređuju, a to je dovoljan razlog za svakog proizvođača da nastavi u istom pravcu. 

A. D.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group