2015 Cadillac ATS Coupe

Najlakši automobil u svojoj klasi...


Nakon što je predstavljen 2012. godine, ATS Coupe je zaradio pohvale za način na koji savladava krivine, ali i zbog svog izgleda. Ovaj automobil dolazi u različitim varijantama, odnosno možete da birate svoj menjač, pogon i motor. Ukoliko se ovo uzme u obzir, 2015 ATS Coupe može bez problema da se takmiči sa nemačkim rivalima. Ime Cadillac ATS Coupe je samo verzija sa dvoje vrata Cadillac-ove limuzine. Takođe, V6 motor zapremine 3.5l, ali i 2.0l sa turbom punjačem su isti kao i kod limuzine, ukljujući i šasiju. Američka kompanija je uložila veliki trud da dvoje vrata postavi malo niže, ali i da ih napravi malo širim da bi ATS Coupe dobio oblik limuzine.  Ovaj automobil je 3.5 cm širi i 2.5 niži u odnosu na limuzine i to se da primetiti.

U svom najosnovnijem formatu (2.0l motor sa zadnjom vučom) je težak skoro 3.5 tone, što je 38 kilograma više u odnosu na limuzinu. Ipak, Cadillac trvdi da je ov najlakši automobil u svojoj klasi, ali koliko je to važno? Mislimo, ako možete da uzmete sportski automobil koji malo teži, onda je težina ovog automobila u potpunosti nebitna.  Standardni 2.5l četvorocilindrični motor nije bio dovoljno dobar sa Coupe verziju, pa je Cadillac odlučio da ,,osnovna" snaga u ovom automobilu bude 2.0l četvorocilindričan motor. Ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 5.6 sekundi, a a oba menjača će moći da se prilagode snazi koja dolazi iz motora.

Pored toga, Cadillac nudi V6 motor zapremine 3.6l kao jaču verziju ovog automobila koji proizvodi 321 ks, a možete da odaberete pogon na zadnje ili sve točkove.  Zadnja vuča sa automatskim menjačem je najekonomičnija, jer troši 11 litara u gradu i 7 litara na autoputu. Sa istim automobilim koji ima V6 motor ćete ostvariti  13 litara gradske vožnje i 8 litara na autoputu, dok sa pogonom na sva četiri točka ćete ostvariti 11 litara u gradu i 8 litara na autoputu.

Koliko je bezbdedan ovaj automobil? Pa, dolazi sa vazdušnim jastucima, parking kamerom i kontrolom stabilnosti. ATS Coupe još uvek nije prošao test bezbednosti, dok je limuzina dobila pet zvezdica. Ovaj automobil ne nudi najbolje performanse u klasi, pa ako tražite takav automobil onda vas savetujemo da uzmete u obzir BMW 435i. Pored toga, infojtement siste  je pomalo dosadan, zbunjujuć i fristrirajuć. 

 A. D.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group