2015 Audi A3 TDI

Audi A3 izgleda kao i svaka druga limuzina iz grupe ovog nemačkog proizvođača...


Mnogi ljudi koji žele da kupe automobil sa malom potrošnjom odmah pomisle na hibrid. Međutim, od 2010. godine, Audi je ponudio alternativu u formi A3 TDI hatchback modela, odnosno ponudio je dizel varijantu koja bi mogla da parira hibridima. Audi A3 TDI, koji je redizajniran za 2015. godinu, dolazi isključivo u formi limuzine i ima unapređen 2.0l motor sa turbo punjačem koji radi bolje i ima više snage, ali je isto tako efikasniji i bolji za okolinu. Pored toga, iako još uvek nema dovoljno prostora, može lako da vas odvuče od kupovine hidbrida.

Veličina Audijeve grupe se povećala. Ovaj automobil je dostupan kao limuzina, kabriolet i, od sledeće godine, u hatchback verziji. Ukoliko želite pogon na sva četiri točka, jedini A3 model koji to nudi je onaj sa 2.0l benzinskim motorom, kao i S3 verzija. Novi TDI dolazi samo sa pogonom na prednje točkove. Takođe, TDI verzija je uparena sa šestostepenim Sporttronic menjačem. Šta to tačno znači? Sporttronic je sofisticirani automatizovani ručni menjač koji se uglavnom ponaša kao i svaki drugi automatski menjač, dok je menjanje brzina tokom agresivne vožnje mnogo oštrije. 

Cena za 2015 Audi bi trebala da bude oko 23 000 eura, ali ona se brzo poveća kada se doda skupa tehnologija, što je slučaj i sa drugim automobilima. Dodatna oprema se ogleda kroz 4G LTE internet konekciju, zadnju kameru, uključujući i kameru za parkiranje, asistenta koji vas opominje kada pređete liniju i Active Drive System. Najskuplji Audi A3 TDI košta 32 200 eura.

Odmah nakon što uzmete sportski volan u svoje ruke, shvatate da vožnja u ovom automobilu neće biti dosadna. Kako tvrdi nemačka kompanija, ovaj 2015 Audi A3 TDI ubrzava od 0 do 100 km/h za 8.1 sekundu. To je sporije u odnosu na druge Audijeve verzije, ali je brže od hibrid automobila. Zabavno je voziti ovaj automobil po krivudavom putu, jer se oseća kao lagan i okretan automobil. Njegova potrošnja iznosi 6.5l na 100 kilometara.

Koje automobile još možete da uzmete u obzir? Tu je BMW i3, električno vozilo koje je radikalnije u odnosu Audija A3 i Lexusa CT 200h po pitanju stila i pogona. Pored toga, ima najagresivniji izgled u grupi automobila do 35 000 eura. Ovaj automobil je za ljude koje žele da kombinuju snagu i luksuz. Takođe, tu je i pomenuti Lexus 200h, automobil koji troši 5.6l na 100 kilometara i jefitniji je 780 eura od Audija A3 TDI. 

A. D.

 

 

 



Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group