2014 Nissan Juke Nismo RS

Dizajniran je da liči na amfibiju, ili na nešto što bi moglo da roni. Ali može da bude i stvar koja se servia sa puterom i salatom sa strane...

 

U svakom slučaju, ovaj automobil privlači veliku pažnju. S obzirom na to da je njegov izgled toliko uspešan, Nissan je morao da pazi koje će promene uraditi na polju eksterijera kada je u pitanju model za 2015. godinu. Međutim, promena koja je uvek pomaže je sledeća: učiniti automobil bržim. Kao i drugi proizvođači automobila, Nissan ima svoje odelenje koje se naziva NISMO. Njegov zadatak je da Nissanove automobile učini bržim, a japanska kompanija je upravo iz tog razloga Juke model predala tom odelenju. Kada je sve završeno, predstavljeni su Nissan Juke NISMO i NISMO RS modeli (tu je i Nissan Juke-R koji dolazi sa druge planete, i čija je proizvodnja ograničena). Obični Nissan Juke ima 188 ks i 239 Nm obrtnog momenta, a ta snaga vam je dovoljna da od 0 do 100 km/h ubrzate za 6.5 sekundi i da pređete četvrt milje 15.7 sekundi pri brzini od 146 km/h. 

Nissan Juke NISMO ima 197 konjskih snaga i 249 Nm obrtnog moment, bez obzira da li se radi o verziji sa pogonom na prednje točkove ili sa pogonom na sva četiri točka. Međutim, NISMO RS model sa pogonom na sva četiri točka imaj 211 ks i 249 Nm obrtnog momenta, dok verzija sa pogonom na prednje točkove ima 215 ks i 284 Nm obrtnog momenta. Za RS model je najvažniji odabir menjača. Za pogon na sva četiri točka je obavezan Xtronic koji ne može da podnese veliki obrtni momenat, dok modeli sa pogonom  na prednje točkove dolaze sa manuelnim menjačem koji može da podnese veliku snagu. Međutim, manuelni menjač ima malih problema sa prve dve brzine, ali posle je gladak i nema problema po pitanju prenosa.

Ovaj automobil od 0 do 100 km/h ubrzavava za 6.7 sekundi i prelazi četvrt milje za 15.2 sekundi pri brzini od 217 km/h. Kada su opremljeni sa manuelnim menjačem, Nissan Juke NISMO i NISMO RS modeli troše deset litara na 100 kilometara. Dakle, NISMO čini da Juke model bude brži. Ali ovaj automobil je zabavan, možda i zabavniji u odnosu na standardni model, jer je veoma agilan. Cena za Nissan Juke iznosi 15 418 eura, dok za SV verziju morate da izdvojite par hiljada više (16 900 eura). Početna cena za Juke NISMO model iznosi 18 400 eura, a za RS 20 400 eura.

Taj novac vam je dovoljan da kupite Volkswagen Golf 7 GTI ili Ford Focus ST, automobile koji će biti brži od Nissana. Ipak, u tim automobilima ćete ostati neprimećeni, međutim, takav problem u Nissanu nećete imati.

A. D.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group