2014 BMW X3

Male promene na prednjem delu automobila su učinile da 2014 X3 model izgleda kao X5, i to je definitivno poboljšanje...


BMW se fokusirao na unapređenje potrošnje goriva, prefinjenosti i eleminisanju nekih delova iz prethodnog modela, ali najveća promena je 2.0l dizel motor. Snaga je povećana za 7 ks, pa sada ovaj automobil ima 188 ks. Pored toga, obrtni momenat je povećan za 20 Nm, što znači da novi X3 ima 400 Nm. Ubzava od 0 do 100 km/h za 8.1 sekundi, a sa osam stepeni menjačem, koji se posebno naručuje, potrošnja ovog automobila iznosi 5.2 litara na 100 kilometara  i proizvodi 138g C02 po kilometru. To znači da je za 4 litra i 16g CO2 bolji u odnosu na Audijev Q5 2.0l TDI quattro SE model koji ima 175 ks.

Mnogo je toga je urađeno na prefinjenosti ovog automobila. Prethodni model kao da je išao na šljunak, međutim, ovaj je mnogo bolji i pružiće vam sve ono što očekujete od jednog terenca. Izolacija zvuka je unapređena i u rangu je sa Audijevim modelima, što čini Mercedesov 2.1 dizel motor grubim. S obzirom na to da dolazi sa opcionim osam stepeni automatskim menjačem, brzine se menjaju glatko. Ipak, ukoliko menjate brzine pedalama iza volana, onda ćete videti da je ovo uzbudljiv automobil i da je opravdava svoje ime. Nije mnogo toga menjano po pitanju amortizacije i volana, pa je ovaj automobil kao i prethodni model dobar za vožnju. Uprkos maloj nestabilnost ovog automobila, X3 model se lepi za put kao lepak.

Nešto nije bilo u redu sa izgledom kada je u pitanju prethodni model, ali promene na novom modelu su to ispravile. Tu su dva para okrugli farova, redizajnirani branici i LED žmigavci u retrovizorima, dok su unutra nove postavke za čaše i crna centralna konzola. Nove postavke za čaše i crna boja za centralnu konzolu su i jedine promene kada je u pitanju enterijer. Ali, novi X3 model dolazi i sa više opreme u odnosu na prethodni model. Naime, tu su kožna sedišta, klima, digitalni radio, prednja sedišta koja se greju i navigacija.

2014 BMW X3 je u principu ostao isti, što znači da je prostran, dobar za vožnju i udoban terenac. Ovaj automobil i nije trebao neke velike promene, i upravo  je zbog toga BMW ostavio lagani fejslift. Kao i što smo rekli, najveća promena je urađena na polju motora, što je veoma dobro poboljšanje. Gladak je, lagan i štedljiv je, a upravo zbog svoje male potrošnje će 80% kupaca hteti upravo njega. Porshe Macan je dobar automobil, ali X3 model je itekako primamljiv.

A. D. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group