1918 Cadillac 57 postao je deo Nacionalnog registra istorijskih vozila

Nacionalni registar istorijskih vozila od danas ima novog člana, a to je Cadillac..


Postojao je period kada se Cadillac opisivao kao ,,svetski standard". Taj naziv je bio zbog toga jer su automobili koje je Cadillac proizvodio upravo to i označavali. Američki proizvođač je pravio ogromne automobile koje je čitav svet kupovao decenijama, a 1918 Cadillac 57 je najbolji primer šta je Cadillac bio u stanju da napravi u to vreme. Cadillac je u periodu od 1902. do 1916. godine proizvodio automobile koji su mogli da idu preko 100 km/h, a zahvaljujući V8 motorima, koje je Cadillac i otkrio, svaki automobil je imao neverovatnu snagu. Kasnije, Cadillac prelazi na V16 motore.

1918 Cadillac 57 je bio kupljen od strane jednog doktora u New York-u. On je kasnije svoje vozilo dao vojsci i ponudio se kao vozač. Ovaj Cadillac se ubrzo našao na prvoj liniji u Francuskoj, gde ga je koristio Elaenor Roosevelt nekoliko meseci. Posle rata, ovaj Cadillac je pronašao novog vlasnika kod kojeg je bio nakon Drugog svetskog rata. Takođe, njegov vlasnik je istraživao njegovu vojnu istoriju i otkrio mnogo novih stvari. 

Ovaj automobil je postao deo istorije i veoma redak primerak. 

 A. D. 

  

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group