2017 Equus luksuzni sedan

Ovo su prve fotografije prototipa Hyundaieve druge generacije modela Equus...

 

Pre 10 godina, luskuszni sedan iz Hyundaia za 60 000 dolara bi izgledao nerealno, ali ne više, a Koreanci pored promene u smeru poslovanja, planiraju i da Equus podignu na daleko viši nivo. 

Aktuelni Equus se bazira na prvoj generaciji Genesisa koji je predstavljen 2009. godine u Koreji, koji je potom godinu i po dana kasnije lansiran u Severnoj Americi, gde je prodato 3578 primeraka u 2013. i 3415 primeraka u 2014. godini. 

Novi Equus će se kretati na produženoj verziji Genesis Mk2 platforme sa novom multi-link zadnjom suspenzijom koja će biti fino podešena uz pomoć Lotusa. 

Pokretaće ga 5.0 V8 motor sa 420ks sa pogonom na zadnje točkove, verovatno povezan na osmostepeni automatik, mada Hyundai trenutno radi na razvoju automatskog prenosa sa 10 brzina, koji bi mogao da postane dostupan do trenutka kada Equus krene u prodaju. 

Koreanci će u ponudu dodati i 3.3 i 3.8 V6 motore, koji će biti u ponudi sa pogonom na sva 4 točka. Equus bi kasnije trebao da dobije i novi motor iz, V6 turbo, koji je takođe trenutko razvija. 

Ako Hyundai zadrži trenutni trend zamene modela, trebali bismo da vidimo novi Equus početkom naredne godine. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group