2017 BMW 5-Series detaljno

Više slika

Više slika

Serija 5 je drugi najprodavaniji model minhenske kompanije posle serije 3...

 

U svojoj sedmoj generaciji, sa kodnim imenom G30, trenutno prolazi kroz testiranje i biće lansirana u prvoj polovini 2017. godine.

Poslednje špijunske fotografije otkrivaju oblik prednjih i zadnjih svetala, jer je ovaj model konačno uhvaćen sa proizvodnim svetlima, a ne onim koja su korsitila prva test vozila. 

Prema tradiciji BMWa, nova serija 5 će biti bazirana na platformi svoje starije sestre, serije 7. Kombinacijom aluminijuma, karbona, magnezijuma i jakog čelika, šasija ne samo da je jača, već je lakša od one koja se koristi na aktuelnom modelu za čak 100 kilograma. 

I pored svih promena u osnovi, jasno je da G30 neće dizajnerski otići daleko i da neće biti radikalno drugačiji od aktuelnog modela F10 koji će zameniti. Ovo teško da je iznenađenje ikome, jer se isto desilo i sa serijom 7. Brend zna svoje kupce, prema njima, i zna da isti nisu spremni na radikalne promene kada su u pitanju novi modeli. 

Neće biti mnogo veći od aktuelnog modela, a nema ni potrebe, pošto je već 4,9 metara dugačak i skoro 1,9 metara širok, što je skoro pa veličine prethodne serije 7. Osnova od 2 969mm kod F10 modela bi mogla da se poveća, ali i ovako ona već nudi više nego dovoljno prosotra za putnike u kabini. 

Ispod haube očekujemo turbo benzinske i dizel motore, plus hibridnu verziju koja će koristiti pogon iz modela X5 xDrive40e, kao i twin turbo V8 verziju za M5.

Takođe po trediciji, neki od sofisticiranih elemenata serije 7 će se prebaciti na seriju 5. Za sada nema tačnih informacija, ali se priča o suspenziji, volanu, laserskim svetlima, digitalnoj tabli, a možda i o Remote Control Parking opciji. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group