BMW C EVOLUTION

BMW Motorrad je na Olimpijadi u Londonu predstavio predprodukcijsku verziju električnog skutera C Evolution koji bi se na tržištu trebao pojaviti 2014. Radi se o nastavku razvoja konceptnog E-Scootera i Concepta e koji su predstavljeni tokom prošle godine.

Ovu verziju pokreće električni motor koji isporučuje stalnu snagu od 11 kW, odnosno 15 KS te, po potrebi, najveću snagu od 35 kW, odnosno 48 KS. Drugim rečima, ovaj skuter ubrzava do najveće brzine od 120 km/h, dok će brzinu od 60 km/h dostizati za isto vreme za koje je to potrebno klasičnim skuterima sa motorima zapremine 600 ili više kubnih centimetara.

Njegove baterije (8 kWh) mu omogućuju autonomiju od 100 km, a u potpunosti je moguće napuniti putem kućne utičnice za što će bitipotrebno oko 3 sata. Autonomija se može povećati za do 20% i to putem sustava regenerativnog kočenja.

Izvor: Radulovic Group

 
 
Feline  One

Feline One

Yacouba Galle, francuski dizajner, upustio se u njegov najambiciozniji projekat do sad i kreirao ograničeno izdanje motora Feline One.

Kawasaki  Ninja H2R (galerija)

Kawasaki Ninja H2R (galerija)

Kawasaki je nedavno sklonio svoje zaštitne prekrivače i otkrio javnosti kako izgleda nova Ninja H2R koja će biti uskoro puštena u prodaju.

MV  Augusta Brutale

MV Augusta Brutale

Kompanija Officine GP Design poznata je po svojim prepravkama motora, a njihova najnovija kreacija bazira se na motoru MV Agusta Brutale 800...

Jaguar  Project 7MC

Jaguar Project 7MC

Mađarski dizajner Tamas Jakus, dizajnirao je najnovijeg dvotočkaša koji nosi naziv Jaguar Project 7MC. Svojim „old school“ trkačkim izgledom ostavlja neverovatan

Glumac  pravi motore - KRGT1

Glumac pravi motore - KRGT1

Kianu Rivs započeo je proizvodnju svog prvog motocika u retro futurističkom stilu…

Koenigsegg  koncept

Koenigsegg koncept

Koenigsegg je poznat po proizvodnji neverovatnih super automobila. Ali neočekivano, ova kompanija je objavila koncept model svog novog super motora. Pošto je ovo prvi

CITYSURFER -  NOVO GRADSKO VOZILO

CITYSURFER - NOVO GRADSKO VOZILO

Da li je i vama dojadilo da čekate po sat vremena u gradskim saobraćajnim gužvama, i želite da efikasnije i brže cirkulišete krot grad?

Peugeot  Kisbee

Peugeot Kisbee

Peugeot Kisbee skuter sa sjajnom cenom i osobinama...

učitaj još sadržaja
MM 2 L
MM R 2
X